home   muziek   video's   foto's   bandleden   agenda   nieuws   contact
Volg ons ook op Naar de Facebook-pagina van Beez, Eindhovense Popbandnovember 2013

Nieuw werk

Alweer een jaar voorbij en Beez heeft niet stilgezeten. Beez heeft nieuw werk geschreven. Het repertoire is hierin nog breder en nog meer divers. Om een greep te doen: Een stevig en funky nummer als 'Party', waar drummer Jacques even losgaat alsook bassist Luud met stuwende baslijnen, zweept de boel lekker op. Het publiek wordt uitgenodigd niet stil te blijven zitten. Het lied 'You' is van een andere orde. Zangeres Anek weet het lied 'You' koket te brengen alsof je even in een musical zit met een strekking in de geschreven tekst als; 'ik verander mijn man'. Je weet al dat het dan anders gaat lopen, zowel tekstueel als muzikaal. Het blijft opletten bij Beez. Het folkachtig lied 'Those eyes' nodigt bij het refrein uit om mee te klappen, maar je wordt al snel overvallen door maatwisselingen. Beter is het om mee te deinen op de coupletten waarin Anek zingt over de succesvolle zakenvrouw die alles onder controle heeft (behalve in het refrein). Bij de twee nummers als 'Kidnap' en 'Turn your face to the sun' laat Beez zich weer van een heel andere kant horen. 'Kidnap' is het eerste instrumentale nummer van Beez. Naast het sterke spel op de piano, is hierin ook het knappe staaltje componeer- en arrangeerwerk te horen van Gerard. Anek speelt hierbij de tweede piano partij. Het is een spannend, groovy en uptempo nummer geworden. Bij 'Turn your face to the sun' barst er een symfonisch orkest los na een paar strofen driestemmige zang. Tot aan het eind toe blijft het spannend met maatsoorten en instrumenten die elkaar afwisselen, zwoegend en werkend naar een bombastisch slot. Ondanks dat Beez een gitaarloze band is maakt het bij het lied 'Untouchable' een uitzondering. Luud verruilt zijn bas voor een gitaar en tokkelt de eerste akkoorden waarna Anek inzet: 'step inside this heart of mine and let me know what lies behind the borderline'. Een luisterliedje met een verhaal. Bij de eerste tonen word je al meteen gegrepen. De melodie is heel pakkend, de strings en de piano weven er mooi omheen. Daarna is het Carolien op de saxofoon die er met de solo vandoor gaat. Wanneer Anek bij het refrein zingt 'Everyone is bound to be hurt some time', is iedereen weer bij elkaar en wordt er met driestemmige zang geëindigd. Al met al weer een aantal pareltjes erbij op het uitgebreide repertoire van Beez. Het nieuwe werk was onlangs te horen bij het optreden in cultuurcafé Kraaij & Balder, Eindhoven op 17 november 2013.

 23 oktober 2012

Gastmuzikant Joost van de Laar

Als je bij een repetitie van Beez binnen zou lopen, zul je je verwonderen over de diversiteit aan gastmuzikanten. Dit keer repeteert Joost van de Laar bij Beez. Joost is een afgestudeerde gitarist van het conservatorium. Was actief als zanger/gitarist in diverse popbands,componeerde voor documentaires en dirigeerde kamerensembles. Is oprichter van New Limits, een internationaal podium voor de nieuwste hedendaagse muziek. Richtte ook een eigen ensemble op, het Cilantro 7-tet, dat zich bezig hield met de uitvoering van zijn muziek. Tegenwoordig geeft hij lessen aan Kunstencentra en geeft hij ook regelmatig concerten. Nu is hij op zondag 4 november in de Beukenhof in Oostelbeers te horen samen met Beez. En reken maar dat het bijzonder wordt. Een optreden om niet te missen. Dus zorg dat je erbij bent, want vol is vol. Zie agenda voor meer informatie.

 oktober 2012

Gastmuzikant Guus Dohmen en debuut van Jacques Boer

De Eindhovense band Beez zit nog steeds in haar lustrumjaar en daarom hebben de Beezleden weer een bijzonder optreden staan op vrijdagavond 5 oktober in Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat. Zoals altijd is het uitsluitend eigen werk wat de klok slaat, maar deze keer staat er een gastmuzikant bij Beez op het podium. Niemand minder dan Guus Dohmen zal de songs van Beez komen opfleuren met zijn onnavolgbare trompetspel. Guus in geen onbekende in de blazerswereld en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend door middel van talloze gastoptredens bij, en cd-opnames voor bekende artiesten. Voor Beez heeft hij de prachtige solo ingespeeld op hun nieuwste opname "Change your life". Daarnaast zal de nieuwe drummer van Beez zijn kunsten gaan vertonen. En dat is niemand minder dan Jacques Boer, bij Beatlesfans (waaronder leden van Beez!) zeker geen onbekende. Jacques drumt ook bij de Magical History Tour, een van de betere Beatles coverbands.

 september 2012

Studio-opname

Reeds in juni waren we begonnen met een opname van het liedje "Change your life", en met de trompetpartijen die Guus Dohmen als gastmuzikant voor zijn rekening nam hebben we in deze maand september de draad weer opgepikt. Het lied Change your life (met tekst van Luud Ector en muziek van Gerard de Graaf), hoe toepasselijk en herkenbaar ook voor Jan en alleman van alletijden, is een rustig nummer. Bij dit lied zijn bas, piano, strings, akoestische gitaar, trompet, zang en backing partijen opgenomen. Het wordt heel mooi en is binnenkort te horen op deze site !

     augustus 2012

Nieuwe drummer

Met ons laatste optreden voor de zomerstop hebben we afscheid genomen van onze drummer Willem Deenen. Hij heeft twee jaar enthousiast Beez begeleid op drums en gaat nu een ander muzikaal pad op. Inmiddels zijn we hard aan het repeteren met de nieuwe drummer Jacques Boer. Hij zal bij het eerstkomende optreden zijn Beezdebuut maken. Jacques heeft zijn sporen als drummer reeds verdiend bij verschillende bands, zoals Janicek. Ook is hij te bewonderen in de band The Magical History Tour als Beatles liefhebber.
 


22 juni 2012

De Peer Gynt muziek van Gerard de Graaf
Een speciaal optreden van onder anderen Anek Man, Makkie Shimakawa, Luud Ector en Gerard de Graaf.

De gelegenheid doet zich voor dat vrijdagavond de muziek zal klinken die gemaakt is bij een onlangs in De Schalm opgevoerd theaterstuk, in opdracht van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (zie de foto's hieronder).
Het gaat om een bewerking door Reem Wittenbols van het bekende toneelstuk Peer Gynt van Hendrik Ibsen. Oorspronkelijk zat hier natuurlijk de overbekende muziek bij van Edvard Grieg, maar deze keer is de muziek gecomponeerd door Gerard de Graaf. Een achtkoppig orkest, waarvan vier muzikanten ook deel uitmaken van de groep Beez, zal deze muziek ten gehore brengen, terwijl regisseur Reem Wittenbols op zijn eigen onnavolgbare wijze toelichting zal geven op het beroemde verhaal van Peer Gynt en de waanzinnige avonturen die hij beleeft.
Het orkest bestaat uit zang, gitaar, viool, piano, synthesizer, bas, drums en pauken, en de muziek heeft dan ook een totaal andere kleur dan de oorspronkelijke muziek van Grieg, al zal de aandachtige luisteraar veel citaten daaruit kunnen herkennen. Een herkansing voor degenen die de voorstelling in het theater gemist hebben.

Reem Wittenbols (regisseur), Henk van Riel (keyboard), Dennis Schaeps (gitaar), Bram Slaats (drums) en Hein Cremers (pauken), alvast keibedankt voor jullie deelname om wederom dit optreden tot een succes te maken !

Tijd: vrijdag 22 juni, 21:30
Locatie: Kraaij & Balder, Strijpsestraat 79 te Eindhoven

www.kraaijenbalder.nl

 29 mei 2012

Beez op radio Pinguin

Beez is op 29 mei te horen op Pinguin Radio, de opvolger van Kink FM. Tussen 21‑22 uur draait Bazz Barnasconi het nummer "Mother nature's child".
Wil je meer horen? Stemmen mag vanaf 29 mei.
Op 16 oktober is het nummer "Spies be black" te horen, ook tussen 21‑22 uur.

www.pinguinradio.nl22 mei 2012

Beez en Peer Gynt?

 

Ondertussen wordt er druk gerepeteerd door het toneel van CKE Theaterschool en het orkest, want met de pinksterdagen staat het stuk Peer Gynt op de planken. Beezleden hebben er inmiddels ook al heel wat uren in zitten, met het schrijven (Gerard de Graaf) van de muziek als ook het uitvoeren (Anek Man, Gerard de Graaf en Luud Ector). Voor de Beezfan is er een leuk weetje dat er ook in de muziekstukken een Beezliedje in weggeschreven is. En ook: Dit liedje wordt 12 juni in de studio opgenomen.
In de voorstelling is uit het achtkoppige orkest Gerard te horen op piano, Luud op bas en Anek Man galmt van het balkon.
Het belooft een leuke en mooie voorstelling te worden, dus kom vooral genieten:
28 en 29 mei, 19:00 uur in Theater De Schalm, Veldhoven.

Klik hier voor de trailer van de Peer Gynt voorstelling.27 februari 2012

Verplaatst optreden!Wat voetbal al niet teweeg brengt maar vanwege een verplaatste voetbalwedstrijd naar zondag 18 maart heeft café het Vonderke besloten om het optreden van Beez een week naar voren te schuiven.
(Het café ligt vlakbij het stadion en zal dan veel bezoek van supporters hebben.) Voor al diegene die dus 18 maart inmiddels in de agenda hadden staan is het handig om te weten dat het nu 11 maart is geworden.
Zet er maar een grote cirkel om de datum want Beez heeft ook een feestje te vieren. 2012 is het jaar dat Beez vijf jaar bestaat en dat gaat Beez vieren middels een jubileumconcert. Wil je niks missen, moet je zekers komen!13 februari 2012

Gedichten van Louis Vrijdag door Beez op muziek gezetLouis Vrijdag (1913-1994) schreef gedichten en verzen onder pseudoniem Lodewijk van Woensel en was een geziene figuur in zowel het zakelijke als het culturele leven van Eindhoven.
In zijn jonge jaren raakte Vrijdag volledig begeesterd door het fascisme en trad hij toe tot de NSB (in 1932). Ondanks zijn keuze bleef hij de kunst een warm hart toedragen en heeft hij na de oorlog veel betekend voor de kunstenaars van toentertijd.
Op zaterdag 10 maart wordt er een literaire avond belegd over Vrijdag, die zo beminnelijk was dat het een raadsel is waarom hij zo'n foute keuze maakte (zie de krantenkop in het Eindhovens Dagblad van 4 februari jl.: "Fijne kerel, foute keuze").
Beez zal die avond de muzikale omlijsting verzorgen en enkele gedichten van Louis Vrijdag op muziek ten gehore brengen. Zoals het sonnet "Concert" inmiddels tot leven is gekomen onder mooie pianoklanken en vloeiende zanglijnen van de hand van Gerard. Nog een paar weken om te schrijven en te repeteren en Gerard, Luud en Anek zijn te horen als Beez in kleine bezetting op deze literaire avond van "De Boekenkast", Stichting Poëthement Eindhoven.

Concert

Zij strooiden rijklijk tonen en accoorden
en 't edel snarenspel zweefd' als symbool
van liefde rond ons wijl er warmte school
in deze gulle schoonheid zonder woorden.

Wij waanden ons in onbetreden oorden
warm violet omkranste de viool
den eeuwgen Mozart met een aureool
en 't was of 't stralend licht ook óns omgloorde.

Eens ging de tijd in bitterheid voorbij,
wij waren gistren nog genadelozen,
maar heden schrijden wij in feestkledij

als nieuwe mensen door een grandiozen
glanzenden gaard bij 't schallen der schalmei -
en Rosamunde schonk de laatste rozen.6 februari 2012

Muziekrecensie

Beez oftewel Anek heeft ook een hyvespagina (www.anekman.hyves.nl) en die is niet onopgemerkt gebleven.
Muziekrecensente Janna van The Music Radar schreef het volgende:

Betrapt!!  BEEZ  (recensie van Janna, www.themusicradar.nl)

BEEZ is band uit Eindhoven. Ook weer opgedoken via Hyves. En ik dacht eerst dat het een leuk cover bandje was. Maar bij nader inzien had ik het niet bij het juiste eind. Ik ben stiekempjes vriendjes geworden op Hyves. Maar dat ging niet zo stiekempjes en onopgemerkt als ik had gewild. Normaal schrijf ik een blog en krijgt de artiest dit na publicatie onder zijn/haar neus geschoven. Nu kreeg ik mijn eerste krabbel van BEEZ. Toen maar gelijk verteld wat ik kwam doen. Voel me dan ook een beetje betrapt. Maar dat doet niks aan mijn eerlijkheid.

BEEZ bestaat uit 6 leden: Anek Man (zang), Gerard de Graaf (piano), Luud Ector (basgitaar), Makkie Shimakawa (viool), Carolien Romers (saxofoon) en Willem Deenen (drums).

Inmiddels heb ik een aantal nummers geluisterd en een filmpje bekeken. Na het bekijken van het filmpje moest ik eens aan The Beatles denken. Ik weet ook niet precies waarom. Ze zijn nog lang niet zo goed als The Beatles maar daar heeft tot nu toe nog geen enkele andere band aan kunnen tippen.

De muziek van BEEZ klinkt lekker. Ik heb ook meteen weer een favoriet ‘Highway Romance’. Het is een jazzy song en ik moet meteen denken aan een rokerige twenties club, glitterjurkjes en de film Chicago.

Ze hebben een aantal nummers opgenomen in de studio maar het is mij nog niet duidelijk of ze ook een album gaan uitbrengen. Ze treden wel regelmatig op en hun agenda is redelijk gevuld. Ik vind het de moeite waard om de band eens live te aanschouwen. Ik zou het ook wel wat vinden als ze zouden werken aan een theatershow. Denk dat het wel een succes zal worden.

Nu ik langer naar hun muziek zit te luisteren krijg ik soms ook flashbacks van BZN. Ik denk dat ik steeds gedachten krijg van andere artiesten omdat hun invloeden zo divers zijn. In het nummer ‘You need some’ hoor ik weer invloeden die van Evanescense af zouden kunnen komen.

Ik vind het verfrissend en mensen die het niet leuk vinden zijn geen grote muziek liefhebbers. Ik hoor net een opera stukje voorbij komen. Hoe divers wil je het hebben?

Hoe langer ik luister hoe geweldiger ik het ga vinden. Of het echt hit potentie heeft in deze tijd…. ik weet het niet. Eerlijk gezegd denk ik het niet. Door de grote diversiteit van invloeden raken ze een heel breed publiek. Maar ik denk niet dat het iets is voor de Nederlandse top 40. Maar zoals ik al eerder zei een theatershow zou prima kunnen. Lekker toeren langs de Nederlandse theaters…. Ik zit voor aan!

BEEZ heeft wel een nare bijwerking… ik krijg mijn tenen niet meer stil! Ze blijven mee tikken op de maat van de muziek.
28 januari 2012

Zappening festival

We kunnen al gaan aftellen, een paar uren nog te gaan voordat het Zappening festival begint. Persberichten, entreekaarten, affiches, flyers vlogen in de rondte en de Zappening T-shirts weer gestreken, het decor opgebouwd, licht en geluidsinstallatie getest. Even chillen met een pintje met de lieve mensen die ons nu al zo geholpen helpen om er straks weer een mooie en gezellige Zappening van te maken. Alle artiesten alvast suc6 en veel plezier gewenst, we maken er een mooi feestje van. We hebben er zin in.

      17 november 2011

Studio-opnames

In de maand november zijn we de studio ingedoken voor een demo opname. Altijd erg leuk en spannend om te doen. Drie liedjes die we ook in de huidige bezetting spelen.
Op veler verzoek hebben we "Mother nature's child", "Highway romance" en "Spies be black" opgenomen.
De liedjes stonden er na een paar sessies vlot op. Inmiddels zijn deze nieuwe songs ook op de site te beluisteren.

 4 november 2011

Beez bij Omroep Brabant

Altijd leuk om weer eens Omroep Brabant aan te doen. In de uitzending van "BrabantLeeft!" met de twee presentatoren Eric en Bianca, tussendoor druk pratend over Brabantse mutsen, poffers en jeneverbesstruwelen, brachten wij vier nummers ten gehore. We stonden met de vloer bezaaid met snoeren en tussen de glaswanden ingepropt te swingen met koptelefoon op onze liedjes. We hadden er lol in. Tijdens het eerste uur speelden we Waiting For You en Highway Romance, met in het tweede uur gevolgd door Spies Be Black en Mayday. Na de uitzending op 6 november was het programma nog een week lang te beluisteren op de site van Omroep Brabant.

 5 oktober 2011

In de uitzending bij Radio Omroep Best

In de uitzending "Best Interessant" bij Radio Omroep Best waren we uitgenodigd voor een interview. 's‑Middags een mailtje, even later zit je in de studio.
Even een bakkie koffie met een koekje en toen waren Gerard, Luud en Anek "on air" met presentatrice Loes.
Na het ons voorstellen aan de luisteraars vertelden we over onze liedjes, onze muziek en onze 'drive' als muzikanten, en wat de bezoekers kunnen verwachten op het koffieconcert dat gehouden wordt op zondag 9 oktober in Prinsenhof te Best.
 


augustus 2011

"BEEZ on tour" in Frankrijk

Als je een muzikant vraagt wat hij het liefst doet op vakantie zal hij antwoorden: muziek maken. En dat deden wij. Een droom die uitkwam. Want het vergt toch enige organisatie en planning om dat voor elkaar te krijgen. Zomer 2011 lukte het en Beez reed 1052 km richting zuiden en belandde in onder andere de Dordogne in Frankrijk. We werden daar goed ontvangen en alles was goed geregeld. Een sfeervol verblijf in een poortwachterswoning van een kasteel, een franse maaltijd vooraf aan het optreden en tuurlijk een gezellige afterparty tot in de late uurtjes. Dan was het in het aardedonker over het franse "platte"land terugrijden wat al een avontuur op zich was. De optredens waren leuk en de locaties verrassend: een loungecafé, een naaktcamping en een verstopt pleintje dat als een klein amfitheatertje aandeed. Overdag scheen de zon genadeloos, maar lekker hangen in het zwembad was meer dan een genot. Het was deze zin die eenieder het meest uitsprak: wat is het leven goed in Frankrijk. Maar al snel genoeg zaten we weer op de terugreis met goeie herinneringen richting huis en hebben we zeker vele mensen verblijd met ons optreden in Monflanquin, Villeneuve-sur-Lot en Naussannes. Het is zeker voor herhaling vatbaar en hopelijk is onze violist dan ook van de partij. Hij was verhinderd en kon helaas niet meekomen. Iedereen hartstikke bedankt voor zijn bijdrage om het tot een succes te maken.
januari 2011

Violist gezocht en gevonden

Violist Tjitse Letterie die vorig jaar voor het laatst met Beez meespeelde is op de avond van het Zappeningfestival ingevallen voor Govar Hamid. Govar is helaas steeds vaker verhinderd waardoor we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe violist en die hebben we (mede dankzij Tjitse) gevonden. Makkie Shimakawa. Hij is een enthousiaste violist die gelijk alle partijen voor zijn rekening neemt om met het optreden van 10 februari aanstaande als volwaardig lid mee te spelen. Petje af.


16 januari 2011

Beez organiseert Zappeningfestival

Het was zover, na dagen van voorbereidingen met repetities, vergaderingen en pr-werk: het (eerste) Zappeningfestival ! Spannend. Zou het allemaal gaan lukken, om 17 optredens vlot te laten verlopen? Zou het aanslaan bij het publiek?
Het was allemaal niet voor niets geweest. De reacties waren enthousiast en een roep om editie nummer twee was duidelijk.
Het was een geslaagde dag, mede dankzij de inzet van eenieder die meedeed; de muzikanten, het Zappeningpersoneel zoals de kassamensen, de barmensen, de enthousiaste eigenaar van Musis Sacrum, de webmaster, en het publiek dat het volhield om van middag tot late avond even enthousiast te blijven genieten. Iedereen bedankt.
(zie de Zappeningpagina)17 december 2010

Optreden Beez in Amsterdam gecanceld !

Tot op het laatst hadden we nog hoop om toch naar Amsterdam te kunnen gaan, maar de weg was te slecht vanwege het extreme winterse weer.
De uitbaatster van Café Rivièra was teleurgesteld maar riep ook bezorgd dat we niet mochten komen (voor onze veiligheid), en legde een pleister op de wond met een nieuwe datum.
Het is verzet naar 19 februari in het nieuwe jaar, wanneer het voorjaarszonnetje heerlijk schijnt en er geen bakken sneeuw uit de lucht vallen, en het tevens tijd is om de verjaardagen te vieren van zangeres Anek, eigenaar Swen van Café Rivièra, en het café zelf, dat dan 9 jaar bestaat !12 december 2010

Beez was uitgenodigd om een studio-opname te maken in Studio Moskou voor leermateriaal voor studenten van de opleidingen geluid en techniek.

Zondagavond. Met z'n zessen, Gerard, Luud, Willem, Carolien, Tjitse en Anek, reden we naar Utrecht waar we Ignace en een aantal leerlingen ontmoetten en de studio gereedmaakten. Na een pizza weggehapt te hebben begonnen de opnamen.
Altijd spannend en erg leuk. De opnamen verliepen vlot, maar het was wel stevig aanpoten om uiteindelijk alle tracks van de twee nummers 'A little circus' en 'Teacher' er binnen de tijd op te krijgen. Eerst de drums, bas, piano, sax en viool, en daarna de leadzang. De backings werden er als laatste opgezet.
De liedjes, geschreven door het trio Gerard, Luud en Anek, zullen wellicht binnenkort te horen zijn.30 november 2010

Piano en zang in de Wintertuin

Even een dankbaar uitstapje op een dinsdagmiddag: Gerard en Anek hebben een miniconcertje gehouden in de Wintertuin op de Grote Beek in Eindhoven. Het was zang en piano. Wat klassiek werk en een paar liedjes uit het repertoire van Beez. Het werd goed ontvangen en iedereen was enthousiast en dankbaar. Het was mooi om de reacties te zien en te horen.